De installatie stap voor stap

Zorg er eerst voor dat de computer vanaf de CD-ROM kan installeren. Indien je een melding krijgt dat er geen bootable media zijn, of er start een ander systeem dan hetgeen hieronder afgebeeld, dan dien je eerst in de BIOS van de PC aanpassingen te maken. Indien je hiermee niet vertrouwd bent, vraag je best raad aan een kenner.

Eens de eerste CD geladen is, zie je het volgende scherm:

Figuur A.1. Installatiemode kiezen

Installatiemode kiezen

Klik Enter om verder te gaan.

Eerst worden er een aantal probes uitgevoerd om te bepalen welke je basishardware configuratie is. Een initieel bestandssysteem wordt geladen.

Figuur A.2.

De CD wordt gevonden in de CD-ROM lader.

Figuur A.3. Eerste CD gevonden

Eerste CD gevonden

Klik -> (pijltje naar rechts) gevolgd door Enter om de media-test over te slaan - deze duurt namelijk nogal lang en je zal zonder test ook wel zien of de CD goed is of niet.

Figuur A.4.

Noteer dat het Skip blokje wit gemarkeerd is.

Nu worden de muis en het beeldscherm getest. Vanaf het volgende scherm kan je de muis gebruiken om keuzes aan te duiden. Klik de Next-knop eenmaal aan met de linkermuistoets om verder te gaan.

Figuur A.5. Welcome to Fedora

Welcome to Fedora

In het volgende venster wordt de taal voor gebruik tijdens de installatie geselecteerd. Je kan hier eender welke taal kiezen, naderhand bepaal je nog de talen die na de installatie voor de gebruikers beschikbaar zullen zijn. We hebben voor het gemak de installatie in het Nederlands uitgevoerd:

Figuur A.6. Taalkeuze voor installatie

Taalkeuze voor installatie

Klik Next om verder te gaan.

Hier bepaal je de layout van het toetsenbord (welke toets welk karakter geeft). Belgische gebruikers kiezen Belgian (be-latin1).

Klik Volgende om verder te gaan.

Figuur A.7. Layout toetsenbord

Layout toetsenbord

Controleer of het in blauw aangeduide muistype overeenkomt met het merk en type van de muis van jouw computer. Indien dit niet het geval is, selecteer een standaard PS/2, USB of seriŽle muis. Als je muis geen drie knoppen heeft, vink dan het vakje “3 knoppen emuleren” aan.

Figuur A.8. Muis configureren

Muis configureren

In het volgende scherm wordt je monitor-type ingesteld. Controleer of het juiste gekozen wordt. Indien niet, kijk dan de “Horizontale Sync” en “Vertikale Sync” na aan de hand van de documentatie van je beeldscherm.

Figuur A.9. Beeldscherm-type kiezen

Beeldscherm-type kiezen

Klik Volgende om verder te gaan.

We gaan verder op een nieuwe pagina om het de web-gebruikers makkelijk te maken.