De eigenlijke installatie

Dit is je laatste kans om je te bedenken: als je toch geen Fedora Linux wilt installeren met wat je nu weet, kan je nog teruggaan om aanpassingen te maken, of de herstarten van de harde schijf in plaats van van de CD-ROM.

Klik Volgende om het beschrijven van de harde schijf te starten.

Figuur A.21. Start schrijven

Start schrijven

Indien je Nederlands selecteert als taal voor gebruik na installatie, heb je de drie CD-ROMs nodig. Klik Doorgaan om verder te gaan.

Figuur A.22. Check CD-ROMs

Check CD-ROMs

Het moment is nu gekomen om een kopje koffie te zetten of anderwijze de benen eens te strekken. Het installeren van de pakketten van de eerste CD neemt wel enkele minuten tot een half uur in beslag, naargelang de snelheid van je CD-ROM lader.

Figuur A.23. Pakket Installatie

Pakket Installatie

Na verloop van tijd vraagt het systeem de tweede CD-ROM. Verwissel de eerste met de tweede en druk OK om verder te gaan:

Figuur A.24. Verwissel CD-ROM

Verwissel CD-ROM

Hetzelfde gebeurt wanneer alle pakketten van de tweede CD-ROM gelezen zijn en je computer om de derde CD vraagt.

Als alle pakketten van de CDs naar de harde schijf gecopieerd zijn, krijg je de keuze om al dan niet een opstartdiskette aan te maken. Kies “Ja, ik wil een opstartdiskette maken” als je er een in de buurt hebt. Steek in dat geval de diskette in de diskettelader en druk OK.

In het geval je over CDs beschikt, volstaan die meestal wel in geval van nood. Vertrouwend op de kwaliteit van Open Source, kiezen we hier voor “Nee, ik wil geen opstartdiskette aanmaken”.

Figuur A.25. Opstartdiskette aanmaken

Opstartdiskette aanmaken

Klik Volgende om verder te gaan.

De installatie is nu voltooid. Verwijder de CD-Rom uit de CD-ROM lader, en druk Herstarten om op te starten met Fedora Linux die nu op je harde schijf staat.

Figuur A.26. Installatie volledig

Installatie volledig

Indien alles goed gaat, krijg je bij de eerste keer dat je je systeem start, de gelegenheid om gebruikersaccounts aan te maken. We gaan op de volgende pagina verder.