Toegankelijkheid op Mac

Wat wordt ondersteund?

Toetsenbordnavigatie wordt ondersteund voor ODF-toepassingen op Mac. Verder zijn Stickey Keys en Mouse Keys in orde, evenals ondersteuning voor kleine visuele handicaps.

Apple is in orde op het gebied van on-screen toetsenbord ondersteuning, single-switch en head-mouse ondersteuning. Dit is een gevolg van de relatieve eenvoud van het besturingssysteem in het algemeen, en de welbekende Mac-muis die slechts één knop heeft.

Figuur 7.3. Configuratiescherm accessibility op Mac

Configuratiescherm op Mac: Voor het werken met de computer heb ik hulp nodig bij het Zien|Horen|Toetsenbord|Muis en Stuurvlak.

Je ziet al meteen dat ook schermvergroting goed werkt - de karakters in het configuratiescherm zijn normaliter veel kleiner voor andere instellingen dan toegankelijkheid. Ook in ODF toepassingen werkt dit feilloos.

Wat wordt niet ondersteund?

Mac presteert niet zo goed op spraakbesturing en schermlezen. De schermlezer doet het zelfs helemaal niet in OpenOffice.org, terwijl die voor andere toepassingen perfect werkt. De ondersteuning van gebruikers met cognitieve beperkingen is onvoldoende.