Vereiste voorkennis

Ten eerste is een zekere afiniteit met computers gewenst, aangezien we ervan uitgaan dat de lezer weet wat in grote lijnen de verschillende onderdelen van een computer zijn en hoe ze moeten aangesloten worden. Verder behoort het kunnen werken met toetsenbord en muis tot de basisvaardigheden die niet in detail besproken worden.

We gaan ervan uit dat de lezer een minimale ervaring heeft met het werken met een computer. Dikwijls verwijzen we naar analogieën met het Microsoft Windows besturingssysteem. Ervaring met dit systeem, bijvoorbeeld met de bureautoepassingen die erop draaien, is een pluspunt. Ook een pluspunt is ervaring met diezelfde toepassingen op MacOS van Apple of ervaring met de grafische interface van Linux.

De voertaal in de computerwereld is en blijft Engels. We zullen onze uiterste best doen om Nederlandse termen te gebruiken, maar zullen toch ook veel verwijzen naar Engelse termen om het je makkelijker te maken de ingebouwde handleidingen te gebruiken, gezien die dikwijls nog niet allemaal of niet volledig in het Nederlands vertaald zijn. Bovendien vind je op het Internet een veel groter aanbod van documentatie als je het Engels begrijpt. Een passieve kennis van deze taal volstaat. Indien je je niet zo zeker voelt, neem er dan een Engels-Nederlands woordenboek bij.